Naturklummen November 2022: Hvad er natur egentlig

Hvad er natur egentlig?

Natur er jo ikke bare træer, dyr, fugle og insekter.

Der er nemlig også det, vi kalder den menneskelige natur, som desværre ikke altid er så positiv og rationel.

Dyr og menneskers natur minder faktisk på mange områder om hinanden.

Kampen om mad, territorium og magt.

Denne menneskelige natur dominerer desværre i disse
tider, globalt som lokalt.

Alt imens den globale opvarmning truer med tørke, oversvømmelser og vilde orkaner, samt arternes hastige forsvinden – noget, som sker lige for øjnene af os – drukner problemet og løsningerne i netop grådighed, krig og magt.

Man læser og hører om dette i nyhederne hver dag. Det går den forkerte vej.

Drømmen, om at transformere en forladt nedslidt kaserne til en stor grøn have til gavn for hele byen, gjorde vi til virkelighed – den udviklede sig endda til en verdenskendt sensation.

‘The free state Christiania’.

Da muligheden for en fristad opstod i hippietiden, tog nogle chancen. Som noget naturligt rykkede bl.a. cannabissen også med ind.
Efter nogle år med de store problemer med hårde stoffer, valgte christianitterne kun at kæmpe for at legalisere cannabissen – en ret harmløs urt – som et fredeligt alternativ til den alkoholkultur, der traditionelt set er den mest udbredte og skadelige i dette land.

I vores voksende farverige have kunne folk nyde den attraktive urt i mange varianter, fra mange lande og kulturer, til god musik og kunstneriske kreative udfoldelser – eller ved en stille plads ved vandet.

Koble af for dagligdagens hamsterhjul.

Men det sidste årti har staten ført en virkelig hård nultolerance politik, imod den attraktive urt, som derfor er vokset til en storkriminel sortbørsforretning med de hårdeste drenge på gadeplan.

Banderne har overtaget – volden eskalerer – grådigheden hersker.

Et lokalt eksempel på dette er endnu et drab på et ungt menneske, som brutalt blev skudt i Pusherstreet, højst sandsynligt pga. magt og grådighed.

Andre lande omkring os har længe erkendt at cannabissen er kommet for at blive, og er i gang med at lave forskellige forsøg med at legalisere den.
En legalisering med ordnede forhold vil spare en masse unge mennesker for at falde for fristelsen om at lave en skillling, og få ødelagt deres liv pga. forbudet.

Det vil spare samfundet for udgifter til politi, fængsler osv.

Hamp kan i øvrigt bruges til mange andre ting som tøj, byggematerialer samt til mange andre nyttige formål.

I gamle dage var det påbudt at dyrke hamp til flåden, da det blev brugt som reb og til ukrudtshegn mellem markerne.

Vi må håbe, at den unge mands liv vil få politikerne til at tænke sig om en ekstra gang og se hen imod en tolerant og ordnet lovgivning på området.

Det optimale ville være at lade hver mand dyrke f.eks. 5 planter til eget forbrug.

Eller salg fra apotek eller coffeeshops.

Det ville spare samfundet for meget på den lange bane.

Nok om den populære urt, som for længst burde være legaliseret!

Bladene er ved at falde af træerne, farverne forandrer sig dag for dag til gule, røde, gyldne og brune farver.

Svaneparret i nordenden af stadsgraven – der i foråret mistede sine æg til ræven og derefter forsvandt – er kommet tilbage. Det resulterede i en vældig svanekamp, hvor alle svaner heldigvis overlevede og nu slikker deres sår.

Rødkælken er ankommet for at overvintre med sin sang og når kulden kommer snigende til vinter, kan man forhåbentlig atter høre den store flagspætte banke i de store træer og se sjagger, bogfinke, stillits og mange flere smukke fugle i skoven.