Godmorgen Christianshavn 2022 Marts

 

Dunk dunk dunk dunk, en uafbrudt larmende rytme fra kl.8.00 der får jorden til at vibrerer og som ikke er til at ignorerer, afbrudt af lidt boring der får hele byen til at ryste så vinduerne dirrer.
Sådan har det efterhånden lydt i mange år her på ”Havnen”, der byges på livet løs hele vejen rundt om Christiania, Christianshavns grønne baghave.
Metro, Margreteholm, Papirøen mm.
En slags tidens lyd eller puls.
Som noget nyt vil regeringen nu også ind og bygge boliger inde på Christiania.

Jeg savner de tider hvor man vågnede op til hanens galen, hundeglam, fuglesang og af og til lidt akustisk musik ved søbredden.
Det er naturlige lyde som har en fin kvalitet, en slags universelle lyde som høres over alt på jorden hvor der bor mennesker.
Men nu er det efterhånden mange år siden hanen sidst har galet på Staden.

Selv mange steder på landet er hanen blevet tavs, der er kommet stramme restriktioner der skal forhindrer at den larmer og generer naboerne, hver kommune har hver deres regler.
Hvornår har du sidst hørt en hane gale?

Lyde påvirker både menneskers og dyrs humør og velbefindende meget.

Tågehornet fra skibene i havnen er en anden lyd som også er helt forsvundet, havnen er gået fra industrihavn til bygge spekulanternes mekka med By og havn som drivkraft, dunk dunk dunk.dunk.
Selv vandet i havnen skal udnyttes til fulde med helst så mange aktiviteter som muligt, vækst og forretning, så de oprindelige beboere på vandet, så som fugle får dårlige ynglekår eller ligefrem bliver drevet væk. Der burde i det mindste være nogle uforstyrrede områder til fuglelivet i havnen.
Det har f.eks altid været et tilløbsstykke at kunne komme tæt på og følge med i de store smukke Svanereder i Københavns havn, en kvalitet der ikke lader sig gøre i den vilde natur hvor de er menneskesky, men der bliver færre og færre af dem pga. stigende trafik og andre interesser på vandet.
De sidste år lavede Fredens havn en fin konstruktion til det faste svanepar, men nu da de er fjernet må vi se om de bygger der igen.

Nu vi fokuserer på lyd, er kirkeklokkerne mon også hold op med at spille melodier på klokke spillet eller er de bare overdøvet af tidens dunkende lyde.

Efter Socialdemokratiets dårlige kommunevalg i København, er Mette Fredriksen nu gået fra Rød til grøn??? Hvad det nu kan indebære.
Men når det kommer til stykket bevirker det desværre nok ikke den grønne politiske forandring som borgerne efterlyser i København.

Der er nu derfor startet et oprør mod Lynetteholmen fra mange nabo kommuner fra Dragør ned til Køge bugt, hvor det forurenede vand skal dumpes. Sverige er også imod det vanvittige ødelæggende projekt..
By og havn fortsætter ufortrødent og den første ødelæggende forurening har nu bevæget sig ind i Margretehavnen til manges store frustration.
En beboer skriver således på Facebook: Dette alvorlige scenarie i vores før hen dejlige Margretheholms havn har I/vi her også i Køge Bugt at frygte, men i tusinde fold større mængder. Her i havnen klapper de ingen ting, men opgraver ” blot” havbunden og prammer den videre – til “deponering” .
Biodiversiteten her er på ganske få dage totalt udryddet af By&Slam
Se vedlagte foto

Derudover venter der os 700 forurenende larmende lastbiler gennem København i de næste 50 år, det er jo det rene galimatias, ødelæggelse af hav og eksisterende i forvejen skrumpende vild by natur.

Virkeligheden overgår nogle gange fantasien.

Det virker som om Mette og Sophie overhovedet ikke anerkender årsagen til det dårlige valg i København.
Man kan jo ansøge om at få en grøn plantekasse til at øge artsdiversiteten, er det det de tænker som ”grøn by”.

Det ville virkelig klæde dem at få stoppet de 2 upopulæreste forurenende og ødelæggende projekter de har arvet fra forrige politikkere, som er årsagen til al den utilfredshed i folket som i bund og grund er by og havns politik.


De sælger deres projekter som CO2 neutrale, men det har overhovedet ingen gang på jord, og var bla. årsagen til at Benny Engelbrecht mistede sin ministerpost.

Hornugle, lærker, Tornsangere, Vandsalamander, padder og rådyr, skal bare presses ud af deres vante væresteder, mases af intreprenører, køres ned på vejen eller hoppe i havnen som et desperat rådyr gjorde for et par år siden.
Et stort tab for os samt de næste generationer.
Det er en skør tid vi lever i, samtidig med arterne forsvinder i uhyggelig hast på jorden.
Desværre er det ikke kun i København det står på, men et globalt problem.

Der burde være en miljø domstol lige som en menneskerettigheds domstol.

Men selv om de nævnte problemer ser helt sorte ud, skal vi huske at sætte pris på de stykker natur vi trods alt stadigvæk har selvom de skrumper, der kan vi oplade vores energi og nu er foråret atter på vej.
Jorden vågner, vintergækker, Erantis, og Krokus blomstrer allerede, der er små knopper på mange buske, den toppede Lappedykker er ankommet for at yngle i Stadsgraven og lyset vender tilbage, så nu går vi ind i den gode årstid.

Der bliver igen i år afholdt den årlige Ren Vold aktion, hvor vi alle sammen samler affald i de grønne områder, kom og giv en hånd med og tag din nabo med det plejer at være en god oplevelse . Vi ses

Lørdag d. 19/3 ved Sølyst på Christiania Kl.10 til morgenmad og suppe kl.15

Søndag d. 20/3 Christianshavn beboerhus: kl.10 til morgenmad. Frokost og hygge kl. 14

Glædeligt forår til alle.

Læs mere om vores natur på: www.christianias-frie-nautr.dk