Flere pindsvin i vores haver, hvordan? (oktober 2017)

I år er det endelig lykkedes for vores lokale svanepar i havnen at få et pænt kuld unger flyveklar. De har været udsat for flere års tragiske hændelser pga. den øgede menneske aktivitet på land og til vands, og mistet deres unger år efter år.

De fik lavet en tryg rede i ”mosen” på den anden side af Refshalevej i ”Den Blå Karamel”, som den gamle svane har forladt. På trods at ræven blev set tage mindst 1 af deres æg, lykkedes det dem efterfølgende at holde Mikkel i skak, selv om ræveboet lå et par meter derfra, og søge ud på åbent vand i tide og dermed i sikkerhed, med de små.

Ja, Mikkel den skurk, når der ikke er årstid for svanesteg af forvildede grå fuldfede unger der er jagtet på land af de voksne svaner, eller plyndring af reder med æg og fugleunger i rørskoven, består en del af deres menu af pindsvin.

Vores pindsvin har svære kår i disse år, ud over ræven, sprøjtes der med gift, dog ikke på Christiania, rives ned og bygges nyt i de grønne områder. Der er desuden en massiv voksende trafik af gæster samt brugere, efterhånden som bydelen bliver mere bebygget og beboet.

De har brug for sikre steder at overvintre og søge skjul, så lad os give dem en hånd.

Om vinteren kan Mikkel grave dem op og spise dem, i sensommeren er det mest ungerne de går efter.

Derfor har vi fået den lyse ide at inviterer på en workshop hvor vi vil lave rævesikre pindsvinehuse, før de går i vinterhi.

Alle kan have glæde af at have en pindsvinefamilie i haven, også i de små haver og gårde på Christianshavn. Det kan være et spændende projekt for børn, måske der flytter en pindsvinefamilie ind, som man kan følge og fodre lidt, desuden spiser de snegle og andre insekter i haven som ellers kan være en plage.

Vi vil ud over at bygge huse til dem, fortælle mere om pindsvin i det hele taget, hvad spiser de, kan man fodre dem, hvor gamle bliver de, hvornår går de i hi, vågner op og får unger osv.

Da der skal skaffes materialer til husene, vil vi gerne have at folk melder sig til.

Workshoppen finder sted:

Lørdag d. 7 oktober kl. 11 på ”Autogena”, den anden vinkelgård på Dyssen nord for Dyssebroen på Christiania.