Christianias grønne områder lukker pga. Corona (april 2020)

Marts har været del af et forår, hvor alt blev vendt på hovedet. Et forår vi nok aldrig glemmer.

Samtidig med træer og buske begynder at springe ud, og insekterne er begyndt at vågne, er der desværre også en uvelkommen gæst, der helt uventet er sprunget ud, nemlig Corona virusen.

Al aktivitet er pludselig gået i stå.

Vores store ”Ren kærlighed til Christianshavn vold” aktionsdag blev aflyst på Christianshavn og kommunen stoppede med at samle skrald. Men på Christiania gennemførte vi dagen med ekstra strenge forholdsregler, bl.a. uden den fælles morgenmad.

Vejret var strålende og der kom ca. 50 deltagere i alle aldre. Alle var meget bevidste om at holde afstand, og der blev flittigt brugt sprit og handsker.

En far med sine 2 sønner drog ud i kano og rensede rørskoven rundt om og på Kaninøen for skrald. Både børn og voksne deltog spredt i området, stemningen var høj og så var der en fantastisk suppe til slut. Derfor blev det en dejlig dag midt i tidens kaos.

Trækfugle og sommerens faste bestand af ynglefugle er ved at ankomme. Så nu skiftes Troldænder og Taffelænder ud med Toppede og Gråstrubede Lappedykkere.

Desværre er vi blevet nødt til at lukke Christiania helt af for besøgende, da folk strømmede ud i solen og ikke overholdt myndighedernes vejledning til at forebygge spredning af Corona virussen.

En anden plan er desværre også blevet udsat på grund af Corona situationen: Den var rettet mod Stadsgravens svaner, der skulle hjælpes med et bygge rævesikre tømmerflåder til deres reder. Sidste år overlevede INGEN svaneunger, da ræven festede med svaneæg og unger fra rederne. Svanerne er begyndt at parre sig, så med mindre der er en eller nogen, der er friske til hurtigt at bygge nogle tømmerflåder, må vi vente med den hjælp til næste år.

Men der er nu ikke noget der er så galt, at det ikke er godt for noget. Naturen og planeten får en CO2 pause. Morgenerne er meget stille, som under olie krisen for mange år siden, da man ikke måtte køre om søndagen. Der er næsten ingen fly, der letter, og trafikken er gået på lavt blus. Nyd derfor stilheden og den friskere luft, når du går en tur – i sikker afstand til dem, du kommer forbi!